09/11/2023

SCHWEISSEN & SCHNEIDEN 2023 brengt digitalisering een stap dichterbij

Digitale oplossingen voor verbinden, snijden en coaten zorgen voor een efficiënt gebruik van materialen, grondstoffen en steeds schaarser wordend personeel. Van 11 tot 15 september zal 's werelds toonaangevende vakbeurs SCHWEISSEN & SCHNEIDEN zich met een interactieve rally voor het eerst richten op de voordelen van de interactie tussen mens, machine, AI en software. 19 exposanten nemen deel aan de beurs en bieden deelnemers waardevolle inzichten in concrete toepassingsgebieden voor digitale innovaties. "Samen met de IndustryFusion Foundation en de DVS - De Duitse vereniging voor lassen en verwante processen maken we digitalisering tastbaar", Christina Kleinpaß, projectmanager van SCHWEISSEN & SCHNEIDEN bij Messe Essen, verheugt zich op de beurs.

Zo werkt de rally: beursbezoek(st)ers starten via de officiële SCHWEISSEN & SCHNEIDEN app, die gratis te downloaden is in de App Store en de Google Play Store. De tool verbindt de exposanten en leidt de beursbezoek(st)ers naar de stands van de deelnemende bedrijven. Daar krijgen de deelnemers meer concrete informatie over de praktische cases. Vervolgens kunnen ze vragen beantwoorden.

Minstens drie juiste antwoorden komen in aanmerking voor een kansspel met fantastische prijzen bij de stand van de IndustryFusion Foundation. Zo worden onder andere een Kemppi MIG lasmachine type Master M 358, een ewm Xnet Plug and Play set, een Kjellberg CUTi 35C plasmasnijmachine, een Teka Strongmaster filtersysteem, een Novus Aircase en een iPad verloot. Daarnaast ontvangen de eerste 50 deelnemers per beursdag een Bluetooth-speaker op de IFF-stand.

19 exposanten doen mee aan de rallypremière

Deze bedrijven nemen deel aan de digitaliseringsrally op SCHWEISSEN & SCHNEIDEN 2023:

·         Alexander Binzel Schweisstechnik GmbH & Co. KG (hal 1, stand 1D20)

·         Beuting Metalltechnik GmbH & Co. KG (hal 8, stand 8B16)

·         Carl Cloos Schweisstechnik GmbH (hal 3, stand 3C63)

·         Eckelmann AG (hal 6, stand 6F19)

·         EWM GmbH (hal 5, stand 5C29)

·         DVS - De Duitse vereniging voor lassen en verwante processen (hal 3, stand 3A23)

·         IBEDA Sicherheitsgeräte und Gastechnik GmbH & Co. KG                                    (hal 6, stand 6D12)

·         IndustryFusion Foundation IFF (hal 6, stand 6D22)

·         IHT Automation GmbH Co KG (hal 8, stand 8B11)

·         Kemper GmbH (hal 3, stand 3B63)

·         Kemppi Oy (hal 5, stand 5G20 en buitenterrein FG2, stand 202)

·         Kjellberg Finsterwalde Schweißtechnik und Verschleißschutzsysteme GmbH (hal 5, stand 5D28)

·         Monitor ERP System GmbH (hal 7, stand 7C31)

·         MicroStep Europa GmbH (hal 6, stand 6D20)

·         MicroStep SPOL. S.R.O. (hal 6, stand 6D20)

·         Novus Air GmbH (hal 1, stand 1C35)

·         Serimax (hal 6, stand 6B31)

·         TEKA Absaug- und Entsorgungstechnologie GmbH (hal 6, stand 6C17)

·         Visual Components Oy (hal 3, stand 3B12)

 

Ibeda Sicherheitsgeräte und Gastechnik (veiligheidsapparatuur en gastechniek) heeft zich als eerste bedrijf direct aangemeld voor de nieuwe rally. Georg Brügge, CEO van Ibeda: "We denken dat klanten in onze sector de komende vijf jaar ook overwegend gedigitaliseerde, netwerkbare en dus toekomstbestendige producten zullen gaan gebruiken. Omdat we het onderwerp digitalisering van gastoevoersystemen als toekomstgericht beschouwen, nemen we graag deel aan deze gezamenlijke actie van Messe Essen, IndustryFusion Foundation en de DVS." Als onderdeel van de rally zal het familiebedrijf uit Neustadt onder andere informatie geven over grondstoffenbesparing en het veiligstellen van de gastoevoer dankzij slimme, gedigitaliseerde processen.

Meer informatie via: www.schweissen-schneiden.com

×